Szőnyegtisztítás

A szőnyegtisztítás a megfelelő Kärcher-termékekkel egészen egyszerűen működik.

Kárpittisztítók az alapos tisztítási eredményért

A Kärcher kárpittisztítók a szőnyegek mélyreható és alapos tisztaságáról gondoskodnak. A készülék a tisztítófolyadékot nyomással mélyen bepermetezi majd a feloldott szennyeződéssel együtt felszívja. A zsír, szennyeződés és szagok eredményesen lesznek eltávolítva.

A kárpittisztítás alapelve

A gép a kárpittisztítás során a vizet a tisztítószerrel egy munkafázisban permetezi fel és a szennyeződéssel együtt azonnal felszívja.

Higiénikus és tiszta

A Kärcher kárpittisztító nem csak az allergiásoknak felel meg a legjobban, az állatokkal rendelkező háztartások is a célcsoporthoz tartoznak.

 

Tippek a szőnyegtisztításhoz

Miért kellene egy szőnyeget megtisztítani?

A rendszeres tisztítás (naponkénti, alkalmankénti és alapos) megtartja a padlószőnyege kinézetét, megemeli élettartamát és gondoskodik a higiéniáról. Mivel a szőnyeg nem csak láthatóan, a felszínén szennyeződik be, hanem a mélyén is, a tisztítás szükségességét az ember nem veszi észre egyből. Fontos, a szennyeződést rendszeresen eltávolítani és a foltokat megfelelően kezelni.

A padlószőnyeg alapos tisztításánál az úgynevezett permet extrakciós elv érvényesül. Ehhez Önnek a Kärcher kárpittisztító és az RM 769 és 760 tisztítószer kombinációját ajánljuk.

 

Így járjon el az alapos szőnyegtisztítás során:

  1. Előmosás:A vizet és a tisztítószert (tisztítószerfürdő) először egy szórófejen keresztül meghatározott nyomással 10 cm távolságból felpermetezi a készülék. A tisztítószert körülbelül 10 percig kell hagyni hatni.
  2. Főmosás:Most kerül a padlótisztító fej a szőnyegre, ami a tisztítószerfürdőt bedolgozza. A feloldott szennyeződést a gép még ebben, vagy a következő munkafolyamatban szívja fel.
  3. Öblítés:Most következik a tiszta vízzel történő utóöblítés, majd a szívófej a tisztítóoldatot a szennyeződéssel együtt felszívja.
  4. Elszívás: A száradás után a szőnyeget egy szőnyegporszívóval alaposan fel kell porszívózni.