Tisztítás gőzzel

Itt rengeteg tippet találhat a gőztisztítók alkalmazási lehetőségeivel kapcsolatban: Padló, fugák, fürdőszoba-felszerelések, kád és toalett, ablakok és tükrök, konyha és még rengeteg tisztításra váró terület.

Felhasználási lehetőségek

A gőztisztítóink alkalmazási lehetőségei sokszínűek, a tisztítás mellett a gőz a vasalásban és a textilápolásban is kiváló szolgálatot nyújt. Fedezze fel a gőz sokszínű felhasználási módjait és lepődjön meg a lehetőségek bőségétől:

 

Padlólapok tisztítása

Köztes- illetve utótisztításhoz használjon egy törlőkendőt, amit hajtson össze és feszítsen szorosan a padlótisztító fejre. Különösen alapos tisztításhoz használhatja a mikroszálas kendőt (választható tartozék).

Tolja lendületesen a fúvókát a gőzkieresztéshez oda-vissza, ha nem akar folyton gőzt hozzáadni. A fugák megtisztításához, a fúvókát ne csak keresztbe, hanem egyszer szándékosan
a fugákhoz átlósan is mozgassa.

Porszívózás:

A gőztisztítás előtt ajánljuk, hogy egyszer porszívózza fel a padlót. Csak akkor dolgozzon a laminált padlón, ha biztos abban, hogy szakszerűen lett elhelyezve és leragasztva.

 

Laminált padló tisztítása

Fél gőzmennyiséggel laminált padlót vagy parkettát (nem lehet olajozott vagy viaszolt!) is takaríthat. A gőzmennyiséget a gőzpisztolyban lehet szabályozni. Használjon két kendőt (=négy réteg), hogy lehetőleg kevés gőz érje közvetlenül a felületet. A gőzfúvókát ne hagyja sokáig egy helyen, hogy a padló ne legyen túl nedves. A kevés maradék nedvesség így gyorsan és csíkmentesen szárad fel.

Tipp:

A gőztisztítás előtt ajánlatos felporszívózni a padlót. Csak akkor dolgozzon a laminált padlón, ha biztos abban, hogy szakszerűen lett elhelyezve és leragasztva. 

Fürdő és wc-tisztítás

Ragyogó tisztaság pillanatok alatt: A fali burkolat, üveg- és tükörfelületek, armatúrák, fugák és repedések stb. megtisztításához.

Vízkő- és szappanmaradványok

A csiszolókendővel (mikroszálas fürdőszobai kendő készlet) még a makacs vízkő- és szappanmaradványok is könnyűszerrel eltávolíthatóak.

Szerelvények tisztítása

 

Ablakok és tükrök tisztítása

 1. A gőztisztító első használata előtt először végezze el az alapos tisztítást: A kézi tisztítófejjel és a gőztisztítóhoz való törlőkendővel teljesen dörzsölje le az ablaktáblákat. Téli tipp: Ha az ablaktáblák nagyon hidegek melegítse elő őket körülbelül 5 cm távolságból.
 2. Végezetül az üvegfelületet a pontsugaras szórófejjel felülről lefelé gőzölje át.
 3. Ez után a gőzből keletkezett vizet a lehúzóval több lépésben húzza le. A csíkképződés megakadályozása érdekében a gumiajkat időről időre törölje szárazra egy kendővel.
 4. Ha a gumisínnel történő lehúzás után vízcseppek maradnak a felületen, nem probléma. Ezeket a kendővel egyszerűen és folt nélkül le tudja törölni.
 
 

Csempefugák tisztítása

 1. A célzott fugatisztításhoz megfelel a pontsugaras szórófej, amire egy kiegészítő körkefét kell feltenni.
 2. Gőz közvetlen hozzáadásával és gyors, súroló mozdulatokkal még a makacs kéregképződések is feloldódnak.
 3. A gőztisztítás után a felületet egy kendővel kell szárazra dörzsölni. FIGYELEM a szilikonfugákat csak rövid ideig gőzölje, hogy az anyagot megkímélje. 

Zsíros lerakódások eltávolítása

 1. Az acél divatban van, azonban csak zsírréteg nélkül néz ki jól. Az acélon a plüss-velúr puha bevonattal és a konyhai mikroszálas törlőkendő készlet sárga mikroszálas-kendőjével (választható tartozék) érhet el különösen jó eredményeket.
 2. Ha a zsírréteg már régóta a felületen van, folyamatos dörzsöléssel és nyomással sem tudja megszüntetni. Ebben az esetben kérjük adjon mindig gőzt hozzá.
 3. Apránként összegyűl a zsír a kendőben. Ezért a kendőt időközben cserélni kell.
 4. A csíkmentes eredmény érdekében a megtisztított felületet a sárga mikroszálas törlőkendővel polírozza meg még egyszer.
  

A főzőlap és a tűzhely tisztítása

 1. Az üvegkerámia-lap sok tisztítási módszer számára problémás terület – nem úgy a gőztisztítók számára. A körkefére húzzon fel még egy úgynevezett nemesacél-spirált. Ez minden háztartási osztályon beszerezhető.
 2. Ne aggódjon, hiszen a gőzzel karöltve nem lesz karcos az üveglap. A gőz a tisztításnál egy csúszóréteget képez. Az üveglap keretén lévő fugákat és széleket huzat nélkül, a pontsugaras szórófejjel és a körkefével tudja megtisztítani (a körkefét a pontsugaras szórófejre kell rögzíteni). 

Ruhák felfrissítése

A kiegészítő, ruhákhoz való fúvókával a ruhák felfrissítése gyerekjáték lesz. A szöszeltávolító tartozékkal nehézség nélkül eltávolíthatja a hajat és a szöszöket a ruhadarabokról. A függönyökön és a ruhákon lévő gyűrődéseket egészen egyszerűen simíthatja ki, anélkül, hogy azokat előtte a vasalódeszkára kellene fektetni. A szagokat is megbízhatóan eltávolítja. Valódi megkönnyebbülés!


 

A gőz természetes és alapos

Egyszerű, biológiailag tiszta és környezetbarát: A gőztisztítás a tisztítás legtermészetesebb formája és így ideális alternatíva a hagyományos takarításhoz. Az alkalmazási lehetőségek sokszínűek, a tisztítás mellett a gőz a vasalásban és a textilápolásban is kiváló szolgálatot nyújt. A gőz így takarít meg Önnek értékes időt, amelyet másra tud majd felhasználni. Mi sem kézenfekvőbb tehát, mint a gőz erejének használata a háztartásban fellépő kisebb és nagyobb feladatokhoz.

Így teszik könnyebbé az életünket a gőztisztítók.

Jóval az előtt, hogy az emberek a tisztaságról gondolkodtak volna, a földön vulkánokban és gejzírekben vízgőz keletkezett. Mégis csak 1700 után érett meg az idő arra, hogy a vízgőz erejét a gyakorlatban is alkalmazzák. A vízgőz kimondottan modern, gyakorlati alkalmazása a gőztisztítás.

Miért környezetbarát a gőzzel való tisztítás?

Teljesen világos: A gőzzel való tisztítás kémiai anyagok nélküli tisztítás. Csupán a gőz erejének és a hőmérsékletnek a kapcsolata képes a makacs szennyeződések feloldására, a tisztítószerek így feleslegessé válnak. Így kíméli az élethez szükséges vizet és a háztartás költségvetését is.

A gőztisztítás azonban más tekintetben is tehermentesíti a környezetet és az erőforrásokat: Így például a tisztítószerek csomagolóanyagainak elszállítása is megszűnik, ami egy csapásra energiát és nyersanyagot takarít meg.

Ezen felül a víz, tisztító gőzként a legnagyobb mértékben takarékos: Már egy liter szokásos csapvízből kerek 1700 liter gőz keletkezik! Ez körülbelül egy 20 perces gőztisztításhoz elegendő, amivel egy kisebb lakást teljesen ki lehet takarítani. És mivel csupán a felmelegítéshez van szükség áramra, így ennek az áram fogyasztását is határok között tartja.

Miért egészségesebb a gőztisztítás?

Aki gőzzel takarít, magát és a családját védi. Más tisztítási megoldásokkal ellentétben a gőzsűrítmény nem hagy hátra potenciálisan allergiát okozó maradványokat a megtisztított felületen. Ez a kisgyerekek számára különösen fontos, akik szívesen bevesznek tárgyakat a szájukba. A tisztítószerek nem megfelelő használatával okozott balesetek, bőrirritáció, vagy más a tisztítóanyagok által okozott egészségkárosodás, a gőzzel szóba se kerülhet. 

Az allergiások is fellélegeznek. Mivel a gőz megköti a port és ezáltal az allergiát kiváltó anyagok (háziporatkák és ezek váladékai) sem kavarodnak fel, a terem klímáját érzékelhetően javítja. És nem utolsó sorban a gőzzel végzett tisztítás során a fizikai erőfeszítés is jelentősen csökken, hiszen Ön hagyja, hogy a gőz magáért dolgozzon.